info@lesbocode.nl

Lesbo-CodeLogo lesbocode

Voor 40+ vrouwen die van vrouwen houden
Wekelijkse eetSalon op donderdag
Koffie op donderdag in Nieuw-West
Film, dansen en samen eten op de 3e zondag van de maand

Activiteiten
Inschrijven voor de NIEUWSBRIEF
activiteiten

NIEUWS

   - Eetsalon Zuid
   - Koffie Nieuw-West
   - Film en dans
   - Facebook en Twitter
 
   - Tussen homo- en
       vrouwenemancipatie
  - Akantis
  - Interview Westerpost
  - VN vertegenwoordigster
      LBTI-vrouwen
  - Lesbisch dochtertje
  - Genderbende  
  - Roze Monument
 
  - Emancipatienota
  - Speerpunt 5
  - ServicePunt Em.
  - WOUW
 

Extra activiteiten in de vakanties

De verwachting was dat er juist in de vakanties veel behoefte zou zijn aan gezellige activiteiten. En dit bleek te kloppen.

Immers: cursussen zijn afgelopen, met familie is vaak minder contact, je hebt niet meer zoveel zin om iets voor jezelf en anderen te organiseren of op vakantie te gaan. Voor velen van ons is het wel een erg rustige periode waarin je weinig anderen ontmoet. Deze dagen zijn dan ook geen feest.

Daarom gaan de koffieochtenden in vakantieperioden zoveel mogelijk door. En het blijkt dat er dan juist veel deelneemsters zijn.  

De locaties in Zuid en In Buitenveldert blijven open, en daar kunnen we altijd voor de koffie terecht.  Maar Vrouw & Vaart in Nieuw-West is in de kindervakanties gesloten. Daarvoor bedenken we een alternatief, waardoor er vele leuke zomeruitstapjes zijn bedacht in de omgeving van Nieuw-West. Voor een aantal was het een verrassende verkenning van dit stadsdeel. Ook uit andere stadsdelen kwamen nogal wat vrouwen.

Tijdens de GayPride in de zomervakantie hebben we meegedaan aan enkele activiteiten voor alle roze mensen zoals de brunch. Én we organiseren wat extra's tijdens de Lesbian Pride, onderdeel van de Gay Pride.

Tussen kerst en oud & Nieuw hadden we steeds een lezing door iemand die veel wist over een Lesbo-icoon of een bepaalde periode. Vaak met film, boeken, liedjes, en er werd speciaal hiervoor een PowerPointPresentatie gemaakt. Dit vergde meestal een lange voorbereidingstijd, maar het was zeer de moeite waard.
Ook was er belangstelling om zelfgemaakte gedichten voor te dragen. Dit is op de koffie-ochtenden in Buitenveldert voorbereid en uitgebreid met gedichten van Vasalis. Er was zelf een generale repetitie in Het Huis van de Wijk Olympus. De uitvoering is opgenomen en hiervan zijn twee video's gemaakt. 
------------------------------------------------------------------
 
Uit een mail van een vrouw die regelmatig komt aan de vrouwen van de organisatie.
 
Op 9-12-2016 schreef ze onder andere het volgende:
 
'Trouwens, ik vind het ook jammer dat er niets is met kerst. Vorige jaar vond ik dat de lesbo code echt een groot deel van mijn kerst uitmaakte (vanwege gedichten, sfeer, vriendinnen, etc), en ik vind het eigenlijk een beetje verdrietig dat er dit jaar niets gebeurt. Zoals jullie misschien weten, heb ik geen familie om de kerst mee te vieren - en ik zie jullie vrouwen bij de lesbo code wel als een soort 'gekozen familie' - en ik vond het juist een troost om vorige jaar de dag rond kerst in zo'n een mooie sfeer, met leuke vrouwen mee te maken. Ik hoop dat er misschien volgende jaar wel wat leuks is zodat we het allemaal samen kunnen vieren.'
 
Voor nu, groetjes, en ik zie jullie bij de dansmiddag in januari. 
 
 

Deel deze pagina: facebook twitter

naar boven